Sejlads Shipping Teknologi Maskin

Om os

Vil du have en gymnasial uddannelse kombineret med maritime kvalifikationer? Vil du sejle med Skoleskibet DANMARK? Vil du have en uforglemmelig oplevelse og venskaber for livet? Vil du stå med nogle af de bedste kort på hånden?
Så er HF Søfart i Frederikshavn noget for dig!
HF Søfart er en 3-årig gymnasial uddannelse, der veksler mellem teori, skumsprøjt og praksis. Desuden indeholder uddannelsen en mulighed for at komme på togt med Skoleskibet DANMARK. Målet med HF Søfart er at give dig de bedste forudsætninger for at fortsætte på de videregående uddannelser.
HF Søfart foregår på tre uddannelsesinstitutioner, som du kan læse en kort introduktion af herunder

Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus:
Skolen er fra 1947 og er placeret midt i byen. Vi har ca. 800 elever fordelt på både hf og stx. Som eneste almene gymnasium i kommunen har vi elever fra Skagen i nord til Sæby i syd.
Som skole har vi vægt på det faglige, men uden at glemme det levende studiemiljø. Kor, fitness, skoleturneringer i bl.a. fodbold og basket, fester og musikcafeer er bare eksempler på det, der sker efter skoletid.
Vi indgår i internationale partnerskaber med skoler i f.eks. Spanien, Holland, Tyskland og Japan, ligesom vi har et aktivt samarbejde med kommunen, folkeskoler samt regionens erhvervsliv og øvrige uddannelser.

MARTEC / Skoleskibet DANMARK
MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter. På MARTECs værkstedsskole lærer du grundlæggende, hvordan maskiner og teknikken bag fungerer. Du arbejder selv med de grundlæggende redskaber og materialer, som skal bruges til at vedligeholde maskiner, fx svejsning, file, drejning og hydraulik. Du får lov at kombinere teori med praksis, hvor hænderne også skal på arbejde. På MARTEC udbyder vi også en række maritime og tekniske uddannelser, bl.a. maskinmester og skibsassistent. Vi afholder også kurser i maritim og offshore træning, som du også vil opleve som led i din HF Søfart uddannelse.

Skoleskibet DANMARK
MARTEC administrerer også Skoleskibet DANMARK, hvor du som led i din HF Søfart bliver uddannet ubefaren Skibsassistent. Uddannelsen foregår dels på MARTEC før togtet og dels om bord på Skoleskibet DANMARK under togtet på ca. 10-12 uger. Sejlplanen skifter fra togt til togt. En rejse med DANMARK er både uddannelse og faglige udfordringer, men også en stor personlig udfordring, da du skal samarbejde og leve sammen med 79 andre elever fra hele landet. Læs mere på www.skoleskibetdanmark.dk

Skagen Skipperskole:
Skagen Skipperskole har siden 1921 uddannet navigatører til såvel fiskeri- som handelsflåden. Skolen tilbyder en stor palet af maritime efteruddannelses-/kursustilbud til den maritime sektor.
Skolen er Danmarks eneste tilbageværende skipperskole med ca. 100 årsstuderende og 8 dygtige og velkvalificerede medarbejdere. Skagen Skipperskole er en moderne, erhvervsrettet uddannelsesinstitution med trivsel og studiemiljø i højsædet, og vi får studerende fra hele norden.