Sejlads Shipping Teknologi Maskin

Om Frederikshavn

Frederikshavn
Frederikshavn er en by med muligheder for unge, uanset om du kan lide sport, politik eller fede koncerter. Byen har Danmarks eneste palmestrand med rigtig mange besøgende om sommeren, og gågaden i Frederikshavn har mange spændende butikker og restauranter. I sportens verden er Frederikshavn kendt for bl.a. håndbold, floorball og ishockey, men byen tilbyder næsten alt. En aktiv ungdomsskole, som arbejder tæt sammen med HF Søfart, har også mange spændende tilbud.

Frederikshavn er derfor en rigtig god by at være ung i!

Om byen
Frederikshavn by ligger i Frederikshavn kommune, som er Danmarks nordligste kommune og strækker sig fra Grenen ved Skagen i nord til Jyske Ås i syd. Byen er opkaldt efter den danske konge Frederik 6 og hed tidligere Fladstrand. Frederikshavn har godt 23.000 indbyggere og rummer et aktivt kultur-, fritids- og handelsliv samt en fantastisk natur med bl.a. dejlige badestrande.

Sport
Frederikshavn Whitehawks har vundet flere danske mesterskaber i ishockey og hører til i den absolutte elite i Danmark. Både Vendsyssel Badminton og floorballklubben Frederikshavn Blackhawks spiller med i landets bedste rækker, mens Vendsyssel Håndbold spiller i damernes 1. division.

På fritidsniveau er der næsten ikke den sportsgren, der ikke kan dyrkes i Frederikshavn. Vi har alt fra sportsdykning over bowling og basketball til gymnastik og ridesport.

Kultur
I Musikhuset, Arena Nord, Maskinhallen og flere andre steder er der altid mulighed for en god kulturel oplevelse. De største danske bands, store musicals, stand up og meget mere kan nydes. I oplandet er der flere amatørteatre, og gymnasiets kor har stolte traditioner.

Tordenskjold og Frederikshavn er historisk forbundet, og byen har efterhånden fået opbygget en meget stor organisation, der hvert år arrangerer Tordenskiolsdage i byen. Her kan man på mange måder være en aktiv del af dette.

Der er samtidig gode tog- og busforbindelser til Aalborg og byens mange tilbud.

Erhverv
Erhvervsmæssigt dominerer Orskov Yard, men også maskinfabrikken MAN Diesel & Turbo, lysfabrikken MARTIN, Vestergaard Marine Service og Frederikshavn Sygehus og de mange maritime virksomheder har stor betydning. En anden af byens store arbejdspladser er Flådestation Frederikshavn, der siden 1962 har været hjemsted for orlogsfartøjer og ubåde. Frederikshavn har også en stor trafikhavn med færgeforbindelse til Læsø, Göteborg og Oslo, og de mange indrejsende nordmænd og svenskere skaber et godt handelsliv. Færgerne, jernbanen og ikke mindst motorvejen gør trafik til og fra Frederikshavn nem og hurtig.